Workshop Barefootwandelen en Verbonden Ademhalen

Eind 2019 ontmoette ik wandelcoach Evert Aldewereld van Aldefit. (WandelEvert) tijdens een barefootwandeling .

Evert begeleidt bijna maandelijks een groep barefootwandelaars door een natuurlijke omgeving in Almere of het Gooi. Samen delen wij de belangstelling voor o.a Wim Hof (the iceman) en Ademhaling als tool voor een gezonder en fitter leven. Samen besloten we onze krachten te bundelen en een gezamelijke workshop te organiseren waarin de natuur, gezondheid en beweging centraal staat. In deze workshop leer je diverse ademtechnieken en vooral veel uitleg hoe je beter adem haalt en uiteindelijk gezonder leeft. Meer over de voordelen van barefootwandelen vind je op de website van Evert www.aldefit.nl.

Op 13 september, zal er speciaal in Almere Haven, de workshop BAREFOOTWANDELEN EN VERBONDEN ADEMHALEN  plaatsvinden bij het Jutterstrandje. Meer nieuws hierover zal verschijnen in de Havenaar, een speciale bijlage van de Almere Deze Week, die in augustus uit komt.

Uiteraard is de Verbonden Ademhaling een ademtechniek die veel losmaakt en die wij tijdens deze workshop weer gaan beoefenen. Echter wij gaan ook ons verbinden, met onze eigen essentie, de natuur en met elkaar.

Inschrijving via Evert bij www. Aldefit.nl. Vul hier het contactformulier in. Je mag mij ook benaderen via What's App of mail. Klik op het icoontje op mijn contactpagina.

Natuurmeditatie (ademhalen) op de bodem van de Zuiderzee

Het wordt weer zomer en de avonden worden wat langer.  Wat is er heerllijker dan met mooi weer buiten te zijn en te genieten van de natuur, de geluiden die bij de zomer horen. Bij mooi weer is het fijn om sessies buiten te geven. In groepsverband of 1 op 1, in een natuurlijke omgeving, zoals de Oostvaardersplassen, in de buurt van Camping Waterhout, bij het Vroege Vogelbos, waar ook beschutting is tegen regen en wind. Heb jezelf een plek, uit de wind of regen, dan kom ik daar ook graag naar toe.  Maak een afspraak voor een sessie op de vroege ochtend ( weekend) of op een maandagavond.. (of in overleg 

Proef Het Najaar aan de Oostvaardersplassen.

Met enkele IVN collega's. (gastheren en vrouwen van het Nationaal Park Nieuw Land} zullen wij tijdens de Beleefweek in Oktober een arrangement organiseren waarbij dit bijzondere natuurgebied van alle deelnemers bijzondere aandacht krijgt. Op 7 oktober zullen wij vanaf 10 uur ons arrangement: Proef het Najaar an de Oostvaarderplassen starten in de Ecomoestuin van Janny en Douwe de Vries waar de bezoeker begroet wordt met ecologische muntthee en kennis kan nemen van de ecologische producten die daar verbouwd worden. Bij Janny zelf kunt u een workshop bloemschikken volgen. Vanaf dit punt is het ook  mogelijk om Kennis te maken met barefootwandelen met Evert Aldewereld (Aldefit) Hij neemt je mee het gebied in en  zal zijn kennis delen over deze speciale manier van wandelen.  Bij Naomi Santing kun je, niet ver van deze locatie, gebruik maken van een overnachting bij B&B Buitenkansje. Ook kun je bij haar op deze dag kennis maken met een bijzondere Art vorm n.l. Encaustic art. Geert Santhuizen (wandelen in Flevoland) is wandelcoach en neemt u, met veel kennis over natuur en het Nationaal Park, mee op ontdekkingsreis. Een andere ontdekingsreis is de Natuurmeditatie van  mij, Dorien Langeveld (ademcoach). Op geleide van de ademhaling een mooie natuurvisualisatie. En kunt u niet kiezen. U mag ook alles beleven. Voor een bescheiden bijdrage van 10 euro per deelnemer hoeft u het niet te laten.

 

 

Reiki

Open Adem is een uitnodiging om je open te stellen voor de Universele levensenergie die om ons heen is.

Het is een rijkdom om als ademcoach deze levensenergie ook door te mogen geven aan clienten die een energetischer benadering ook interessant vinden.

Bewust worden, inzichten krijgen en verbinding maken. De Reiki energie is overal aanwezig. Ik ben ingewijd om deze energie door te mogen geven. Reiki wordt vooral gebruikt voor rust en ontspanning en het stimuleren van het zefgenezend vermogen van het lichaam. Je intuitieve bewustzijn wordt hierbij vergroot en het helpt bij concentratie en positief denken. Reiki behandelingen zijn individueel. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hulpvraag of behoefte en spreken wij van te voren af. Bij een reiki behandeling lig je gekleed op een behandeltafel of zit je rustig op een stoel. Ik geef de energie door met mijn handen.

Zowel Reiki, meditatie en ademwerk is goed verenigbaar.

Ik heb een sessie samengesteld waarbij je Ademhaling, Reiki en Meditatie goed kan verenigen.

Rust en inzicht, verbinding maken. We kunnen veel bereiken bij deze sessie.( geschikt voor de vermoeide client of bij burnout of als totale ontspanning fysiek/ mentaal nodig is)

Het is ook mogelijk om Reiki op afstand te geven. Je zit dan gewoon thuis op de bank of je ligt op bed. Ik doe dan hier thuis mijn werk. Uiteraard kunnen we zowel vooraf als achteraf hier telefonisch op afstemmen.

Acces Bars

Hierbij lig je ontspannen op de behandeltafel terwijl 32 punten op je hoofd zacht aangeraakt worden. Deze punten staan gelijk aan een aantal levensgebieden . Je stelt hierbij je lichaam in staat om oude patronen, gedacht en, ideeen of overtuigingen los te laten. Hierdoor ontstaat rust en ruimte.

Bars zijn niet te combineren met de andere therapieen.